Привітання з Днем незалежності України -
25 незалежних років!

Шановні співвітчизники!

Щиро вітаємо Вас із визначним для нашого суспільства святом – Днем незалежності України!

Це свято передає дух патріотизму та гордості за свою націю, яка, пройшовши випробування, створила свою незалежну державу, знаменуючи єдність, міцність волі і духу українського народу в усіх куточках нашої країни.

Від усієї душі зичимо Вам та Вашим рідним міцного здоров’я, миру, добра, щастя, достатку, щедрої долі та подальших перемог в усіх справах і починаннях заради процвітання незалежної України, добробуту її народу.

Нехай серця наповнюються гордістю за нашу державу, прагненням єдності та порозуміння, а Ваша плідна праця буде надійною запорукою щасливого майбутнього.

З повагою.

Адміністрація Azov-Sea.org


Володимир Зеленський побажав українцям миру, а також зберегти те, що в нас є, і повернути те, що в нас було.




Державний прапор України

Згідно з Конституцією, державний прапор України — стяг із двох рівновеликих горизонтальних смуг синього і жовтого кольорів. Співвідношення ширини прапора до його довжини 2:3.

Жовтий (золотий) і синій кольори використовувалися на гербі Руського королівства 14 століття. Вони також вживалися на гербах руських земель, князів, шляхти і міст середньовіччя і раннього нового часу.

У 18 столітті козацькі прапори Війська Запорозького часто вироблялися з синього полотнища із лицарем у золотих чи червлених шатах, із золотим орнаментом та арматурою.

1848 року українці Королівства Галичини та Володимирії використовували синьо-жовтий стяг як національний прапор.

У 1917–1921 роках, під час української революції, цей стяг був державним прапором Української Народної Республіки й Української Держави.

1991 року, після розвалу СРСР, цей прапор де-факто використовувався як державний стяг незалежної України.

18 вересня 1991 року Президія Верховної Ради України юридично закріпила за синьо-жовтим біколором статус офіційного прапора країни.

23 серпня в Україні щорічно відзначають День державного прапора.